S’organitza el primer seminari: A la Mina Pren la Veu!

El projecte ROM21 s’estrena amb un seminari a l’Espai Cultural Font de la Mina. En el seminari hi han participat més d’una vintena de joves gitanos i gitanes que han reivindicat els seus drets i la seva manera d’entendre la convivència del poble gitano amb l’administració pública.

La primera part del seminari s’ha reservat a conèixer les experiències de referents gitanos del món de l’associacionisme i de la participació social i política que en varies ocasions han hagut de lluitar per superar prejudicis, estereotips o situacions de discriminació. Concretament, Manuel Fernandez, un dels activistes del barri i Vicepresident segon del Consell Assessor del Pla Integral de Poble Gitano; Pere Garcia, gerent de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya i Basilio Perona, recentment escollit regidor de Sant Adrià del Besòs, han compartit les seves experiències i han ofert un punt de vista polític als i les joves del seminari.

La segona part del seminari, s’ha dedicat exclusivament als i les joves que a través d’expressar el seu dret i deure com a veïns i veïnes de la Mina, han proposat alternatives de millora pel barri, noves idees per a millorar la relació amb l’administració i el desig de trencar estereotips i prejudicis que dia a dia viuen pel sol fet de ser gitanos i gitanes.

Cara un futur, el projecte preveu un parell de seminaris més als barris de Sant Roc i la Florida, on amb la participació d’altres joves es provarà de recollir totes les seves aportacions polítiques mentre ells mateixos esdevenen referents positius dels seu barri i de la seva comunitat.