Neix l’Estratègia local amb el Poble Gitano de Barcelona

L’Agència pels Drets Civils i la No Discriminació de l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració del Consell Municipal del Poble Gitano, ha desenvolupat l’Estratègia local amb el Poble Gitano de Barcelona, un pla que treballa sobre els principis de la inclusió social i econòmica, l’apoderament de les persones i entitats, el reconeixement de la diversitat cultural catalana i de les cultures de Barcelona i la visió de gènere a través del reconeixement de les dones gitanes com a motor de transformació.

Els objectius de l’estratègia són reduir les desigualtats i promoure la igualtat d’oportunitats del poble gitano, consolidar i promoure el benestar personal i familiar, coordinar accions dins la ciutat i amb altres municipis i posar en valor la cultura gitana.

L’eix clau d’aquesta proposta és la implicació del Poble Gitano, la col·laboració entre institucions i l’alineació amb les polítiques i recomanacions promogudes per altres institucions com el govern de la Generalitat, la Comissió Europea i el Consell d’Europa.

És una nova estratègia per fer que el Poble Gitano participem activament en la definició del nostre futur. Des del projecte Rom21 celebrem aquesta iniciativa, que va en sintonia amb els nostres objectius, i creiem que afavorirà el desenvolupament del projecte.

Us animem a llegir el document complet de l’estratègia i a comentar-lo al web! Entre totes i tots decidim i incidim en el nostre futur!