IMG_5077

La Mina s’organitza: el joves ROM21 decideixen conectar-se per a actuar socialment

El passat dissabte 19 de setembre,  el projecte Rom21 ha celebrat el seu segon seminari al barri de la Mina. Amb la participació de més de 20 joves referents, l’activitat ha permès l’enregistrament d’entrevistes personals i el treball d’eines de lideratge per a promoure la participació social dels i les joves.

La majoria dels nois i noies, han expressat què significa per ells ser gitano al segle XXI, el valor que donen a l’educació, les eines que la seva formació els ofereix per a participar socialment, els seus compromisos amb el poble gitano i  la obligació dels polítics i tècnics de l’administració de conèixer la realitat dels gitanos de Catalunya. A més a més, els joves han reivindicat la necessitat d’establir diàleg amb les institucions públiques, la importància de lluitar per la igualtat social i l’interès social d’augmentar els recursos per treballar l’acompanyament i suport escolar. Nieves Heredia, tècnica educativa del projecte Siklavipen Savorença de la Fundació Privada Pere Closa, ha plantejat un futur on els gitanos i gitanes puguem tenir l’oportunitat d’accedir amb igualtat de condicions a uns estudis i a tenir presència en llocs de treball qualificats. Això ajudaria a trencar prejudicis dins i fora de la comunitat, i oferiria als gitanos i gitanes noves eines per reivindicar els seus drets i defensar els seus interessos. «Mi sueño es que un día pueda ir al hospital, o al colegio, o a la administración y la persona que me atienda o que esté detrás del mostrador sea gitana igual que yo».

Al final de l’activitat, els i les joves han expressat la seva voluntat de començar a treballar coses conjuntament per tal de millorar la condició del barri de la Mina i per tal d’agrupar-se i formar un grup de joves al barri.